Veelgestelde vragen

 • 1. Veiligheid: Zijn jullie bidons voedselveilig?

Alle producten van Eurobottle zijn uitgebreid getest op voedselveiligheid en voldoen minimaal aan de meest recente Europese wetten en regelgeving ten aanzien van voedselveiligheid. Tevens worden al deze producten gemaakt in onze eigen fabriek. De fabriek is gecertificeerd voor de productie van voedselveilige verpakkingen (ISO22000:2005).

 • 2. Veiligheid: Bevatten jullie bidons Bisphenol A (BPA)?

Alle producten van Eurobottle worden gemaakt van kunststoffen welke nadrukkelijk géén Bisphenol A bevatten.

 • 3. Veiligheid: Bevatten jullie bidons zware metalen?

Alle producten van Eurobottle worden gemaakt van kunststoffen welke voldoen aan de meest recente Europese wet en regelgeving ten aanzien van zware metalen. Testen met onze bidons in externe laboratoria tonen dit ook aan.

 • 4. Veiligheid: Bevatten jullie bidons weekmakers?

Onze bidons zijn intensief getest in externe laboratoria en bevatten aantoonbaar geen weekmakers (ook wel ftalaten genoemd).

 • 5. Gebruik: Hoe kan ik de bidon het beste schoonhouden?

Het is erg belangrijk om de bidon na elk gebruik goed te reinigen. Door de grote halsopening en door de kwaliteit van de gebruikte materialen zijn de bidons perfect in de vaatwasser te reinigen. Uiteraard kan de bidon ook gereinigd worden door afwassen met de hand. Wij adviseren u om uw bidon voorafgaand aan het eerste gebruik altijd af te wassen..

 • 6. Gebruik: Zijn alle modellen geschikt voor in een bidonhouder?

Alle 500 ml en 750 ml bidons passen in elke standaard bidonhouder.

 • 7. Gebruik: Kan er ook warme/hete vloeistof in een bidon?

Onze bidons zijn niet bestemd voor warme/hete vloeistoffen. Vloeistoffen warmer dan 40 graden kunnen tijdens gebruik een nadelige invloed hebben op de functionaliteit van de bidon.

 • 8. Bedrukking: Hoe moet ik mijn logo aanleveren voor het bedrukken?

Uw logo en tekstbestanden ontvangen wij graag als EPS-Vector bestand. U kunt uw ontwerp ook compleet aanleveren. Download hiervoor de bij uw favoriete bidon behorende template.

 • 9. Bedrukking: Uit hoeveel kleuren mag de bedrukking maximaal bestaan?

In principe is het aantal drukkleuren per bidon onbeperkt. Wij adviseren u graag bij het realiseren van de gewenste bedrukking.

 • 10. Bedrukking: Kan elke drukkleur gebruikt worden?

Ja, elke drukkleur kan worden gebruikt, echter kan In enkele gevallen de kleur van de bidon de uiteindelijke drukkleur beïnvloeden. Dit komt doordat de drukinkt iets transparant is en de bidonkleur er ‘door heen schijnt’. Dit kan worden verholpen door met een witte kleur voor te drukken. Wij ondersteunen u graag om tot de beste kleuren samenstelling te komen.

 • 11. Bedrukking: Ik kan niet de juiste bestanden voor het bedrukken aanleveren. Is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. Wij kunnen dit voor u verzorgen. Eventuele hieraan verbonden kosten zullen wij vooraf met u bespreken.

 • 12. Bedrukking: Wij willen graag een full colour opdruk, kan dat?

Dat kan. De kwaliteit van een full colour opdruk hangt sterk samen met de kwaliteit van de aangeleverde digitale bestanden. Een full colour bedrukking bestaat vaak uit 4 kleuren. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij tekst, is het soms beter om voor 1 of 2 extra ondersteunende volle kleuren te kiezen. De minimale afname voor full colour bedrukte bidons is 2.500 stuks.

 • 13. Bedrukking: Kan ik zelf het ontwerp voor de bedrukking maken?

Ja, dat is zeker mogelijk. Voor elk model vindt u op onze website een template. Hierin worden de maximale bedrukkingsmaten opgegeven waarbinnen u uw eigen opmaak zelf kunt realiseren.

 • 14. Bedrukking: Krijg ik vooraf een proefdruk?

Voorafgaand aan het bedrukken van uw bidon ontvangt u van ons altijd een digitale drukproef. Het bedrukken zal niet eerder starten dan wanneer wij uw goedkeuring hebben ontvangen.

 • 15. Algemeen: Wat is jullie levertijd?

Wij streven naar een gemiddelde levertijd van 4 tot 6 weken, maar als u de bidons nodig heeft voor een evenement, dan houden wij daar altijd rekening mee.

 • 16. Algemeen: In welke kleur is jullie bidon leverbaar?

U kunt voor zowel uw bidon als ook de dop en de nippel kiezen uit een grote hoeveelheid standaard kleuren. Het complete overzicht kunt u hier downloaden. Vanaf 5.000 stuks kunt u uw eigen gewenste kleur specificeren.

 • 17. Algemeen: Wat is de minimale afname?

Voor bijna alle bidons geldt een minimale afname van 300 stuks. Indien afwijkend, dan staat dit bij de artikelspecificatie aangegeven.

 • 18. Algemeen: Zijn er bijkomende kosten?

De in uw offerte vermelde prijs per bidons is altijd af fabriek, tenzij anders aangegeven. Voor de eerste drukkleur brengen wij u eenmalig 140 euro in rekening. Voor elke vervolgkleur betaald u eenmalig 80 euro voor film- en zeefkosten. Wij kunnen eventueel voor u ook de grafische opmaak verzorgen. De eventuele hieraan verbonden kosten zullen wij u altijd vooraf melden.

 • 19. Algemeen: Op jullie website zie ik allemaal bedrukte bidons. Kan ik deze ook bestellen?

Alle door Eurobottle geproduceerde bidons zijn klantspecifiek. Wij kunnen deze dan ook niet los verkopen aan derden. Veel van deze bidons zijn echter wel te koop via de webshop van onze klanten.

 • 20. Algemeen: Hebben jullie ook een wederverkoop prijslijst?

Nee, wij werken niet met een wederverkoop prijslijst.

 • 21. Algemeen: Moet ik vooruit betalen?

Op het moment dat uw order voor verzending gereed staat krijgt u hierover van ons bericht. U ontvang dan tevens de factuur voor het totaalbedrag. Dit bedrag dient u te hebben voldaan voordat wij de zending bij u afleveren of dat u bij ons komt afhalen.